Luigi Marcolin

- Glasmästare Luigi Marcolin

smycken & skulptur i kristall

Biografi

Luigi Marcolin är född på glasön Murano, Venedig. Han är utbildad på konstskolan Scuola Del Vetro Abate Zanetti.


Luigi kom till Sverige på 60-talet och jobbade som glasmästare och designer i sin äldre broders glasbruk i Ronneby, Blekinge. Bröderna Marcolin har ägnat sina liv åt glastillverkning och var först med många tekniker inom glaskonsten. Största delen av tillverkningen på glasbruket såldes internationellt.


Luigi är sedan 1977 bosatt i Kuggeboda skärgård, Blekinge. När han bosatte sig i Kuggeboda började han tillverka glasföremål i egen regi. I en hantverksbod i den idylliska trädgården skapar Luigi innovativa och exklusiva smycken och skulpturer med särpräglad och unik design.


Luigi arbetar med en teknik som kallas lume. I en brinnande låga smälter han kristallstänger, som sedan formas med hjälp av specialtillverkade verktyg som saxar och pincetter. Bladguld, bladsilver och olika sorters kristallkross ger smyckena en särskild touch.


Främst tillverkar Luigi idag smycken. Halsband, ringar och örhängen, men även mindre skulpturer, allt vad fantasin tillåter, var sak med sin unika prägel.


Luigi tillverkar alla sina alster på fri hand. Därför kan du som kund vara säker på, att när du får ett av dessa alster i din ägo, så finns det enbart det exemplaret.

Copyright © All Rights Reserved