TRÄDGÅRDEN

Trädgården!

- Idyll Marcolin

mer än en ateljé... 

"Vi ser skönheten i naturen omkring oss och vill gärna dela denna upplevelse med er!"


I Sörgården i Blekinge skärgård finner man ateljén. Belägen i de hus som Pia och Luigi först flyttade in i, huset fraktades med häst och vagn och många generationer på Pias sida har varit bosatta i det. Då Pia och Luigi flyttade till Sörgården var det lilla huset omgett av en stor gräsmatta och ett skogsparti, orört så när som på ett par riktigt stadiga fruktträd och ett anlagt trädgårdsland. Det var 1986, när paret fick veta att de skulle blir en familj om fyra personer,som de bestämde sig för att byggde ett större hus. De valde dock att låta det äldre huset stå kvar,  och har använt det som utställningslokal, butik och ateljè sedan dess.


Det var först när det nya huset var färdigbyggt som Pia och Luigi började blicka ut över gården och kunde börja planlägga för en framtida trädgård.


Både Pia och Luigi har ett brinnande intresse för trädgård, växter och naturens skönhet. På samma sätt som de skapar sina alster har de tillsammans skapat en gåtfull och harmonisk plats, både för sig själva men också för andra att ta del av. Deras känsla för färg och form visar sig tydligt i trädgården. Paret själva säger så här om sin trädgård: "Det krävs en oerhörd tillgivenhet för att hålla trädgården i skick, när årets vinterdagar tar slut och våren tar vid, när solens strålar börjar väcka hela trädgården till liv och man kan höra fåglarna kvittra, då är det plötsligt så självklart varför vi ägnar så mycket av vår tid på vår trädgård."


I den lummiga och underbara skogen går en gammal stig,  den har varit använd i allt från en lyxig kaninhoppningsbana till ett meditativt och lugnande promenadstråk. Ibland smyckar de sin kära stig lite extra.


Håll utkik på hemsidan, så ni får veta när de har en utsmyckning/utställning på gång.
 
 

Klicka på en bild för att se den större

Sörgårdens konstateljé ligger beläget nära havet. Njut av atmosfären, både i ateljén och i naturen utanför.

Copyright © All Rights Reserved